Voeding en gezondheid
Voeding en gezondheid
Volgens WHO1 zijn fruit en groenten een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Wanneer de dagelijkse consumptie van fruit en groenten voldoende groot is, kan dit helpen bij het voorkomen van chronische ziekten.
In haar Voedingsaanbevelingen (HGR nr. 9285 - 2016) 2 stelt de Hoge Gezondheidsraad dat het vooral groenten en fruit zijn die vitamine C aanbrengen. Het is vooral een gevarieerde voeding met een dagelijkse inname van voldoende fruit en groenten die de behoefte aan vitamine C zal dekken.
Fruitsap in een evenwichtige voeding
De meeste Belgen eten onvoldoende groente en fruit. Dit is opnieuw gebleken uit de resultaten van de Voedselconsumptiepeiling in 2014 werd uitgevoerd door het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid.
Lees meer >
Voedingsaanbevelingen
Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie WHO kan een gezonde levensstijl zowel ondervoeding als verschillende niet-overdraagbare ziektes en aandoeningen voorkomen. Tegenwoordig consumeren mensen steeds meer producten met suikers, slechte vetten en zout. Ook eten we onvoldoende groenten, fruit en vezels.
Lees meer >
Nutritionele voordelen van 100% vruchtensap
Vruchtensap bevat heel wat mineralen, vitaminen en bioactieve bestanddelen die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Volgens de richtlijnen voor een gezond en evenwichtig dieet is het belangrijk om veel fruit en groenten te eten, zodat we genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgen. Binnen dit model kan een matige consumptie van 100% vruchtensap echter ook een bijdrage leveren aan de inname van kalium en enkele andere micronutriënten.
Lees meer